Često su u "kontaktu"
21

McGregor i Gaethje se "časte" uvredama, borba u kavezu sve izvjesnija

D. B.
Salva uvreda koje razmjenjuju irski MMA borac Conor McGregor i novi vlasnik BMF pojasa Justin Gaethje, nastavlja se i nakon meča u kojem je Amerikanac savladao Justina Poiriera, a vjeruje se da je njihov obračun u oktagonu sve izvjesniji.

McGregor i Gaethje vrijeđaju jedan drugo na sve moguće načine, a američki borac je pozvao Irca da "potpiše ugovor".

Također, rekao je da se "ne bori s nekim ko je na steroidima", što ukazuje da je UFC zaista želio poslati ih u kavez. Odgovor je stigao brzo, a Conor je upitao "Dakle, imamo li borbu?".

Kada je riječ o njihovoj borbi, postoje dvije strane. Problem je raspored koji imaju ova dva borca, jer je Gaethje zaslužio šansu za titulu nakon što je nokautirao Poiriera na događaju UFC 291. Ipak, prvo mora sačekati revanš između Islama Mahačeva i Charlesa Oliviere, koji će se održati u Abu Dhabiju. Također, ako bi Brazilac pobijedio, njihov duel bi vjerovatno otišao u trilogiju.

Međutim, Gaethje je bez sumnje sljedeći, no ako mora čekati još jedno ili dva poglavlja između Dagestanca i Brazilca, to bi onda bila sredina 2024. godine. Riječ je o dugom periodu čekanja bez borbe, što povećava šanse za okršaj s McGregorom.

U međuvremenu se Irac nalazi u moru sumnji. Njegova borba protiv Michaela Chandlera je dogovorena i trebala se održati krajem ove godine, no McGregor nije ušao u USADA anti-doping protokole na vrijeme. Međutim, on bi mogao biti izuzetak zbog svog statusa jednog od najvećih imena u MMA-u.

S druge strane, Chandler još uvijek vjeruje da ga čeka borba s McGregorom, bez obzira na glasine o mogućem meču s Gaethjeom.

"Sve što znam je to da kontrolišem ono što se može kontrolisati. Nastavljam dalje i vjerujem da će se borba s Conorom dogoditi u narednih šest mjeseci. Biće to jedan od najvećih pay-per-view događaja koje smo vidjeli, ući ću u oktagon i nokautirati ga u prve dvije runde", nedavno je izjavio Chandler.

McGregora već dugo nema u oktagonu nakon što je poražen dva puta od Poiriera.