Trenira sestrića
9

Mayweather postaje trener i najavljuje: Želim biti jedan od najboljih na svijetu

K. H.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Proslavljeni bokser Floyd Mayweather planira se oprobati u ulozi trenera, a nakon prvog odrađenog treninga obećao je da će postati jedan od najboljih na svijetu.

Ovaj borac u penziju je otišao bez ijednog poraza, a on je odlučio krenuti stopama svog ujaka Rogera Mayweathera koji je bio ključna osoba u njegovoj karijeri.

"Tokom karijere sam imao mnogo dobrih trenera, prije svega to su ujak i otac. S obzirom na to da je ujak nedavno preminuo, inspirisan sam da pomognem drugim ljudima oko sebe na isti način na koji je on meni pomogao tokom karijere", rekao je Mayweather.

Naravno, tu se nije zaustavio pa je poručio da će napredovati zajedno sa svojim sestrićem kojeg je počeo trenirati te da se nada kako će jednog dana postati najbolji na svijetu.

"Novi sam u ovom poslu, radim s ljudima koji nemaju iskustva u boksu, ali zajedno ćemo napredovati. Obećavam vam, postat ću jedan od najboljih trenera na svijetu", poručio je Mayweather.

Posljednju borbu u karijeri Mayweather je imao protiv MMA rivala Conora McGregora kojeg je na kraju i pobijedio te je nakon toga završio veliku karijeru.