Ništa od spektakla
24

Mayweather odustao od UFC-a, McGregor reagovao na vulgaran način

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je jučer UFC-ov predsjednik Dana White potvrdio da je u pregovorima s Floydom Mayweatherom, čiji bi završetak mogao rezultirati dolaskom penzionisanog boksera u oktagon, javio se i sam Mayweather i demantirao navode.

"Pregovaramo s Floydom, radi se o pravoj stvari. Govorio je i da će boksati s Conorom McGregorom. Je li se to dogodilo? Jeste li čuli Floyda da govori o stvarima koje nemaju realnu podlogu? Obično se ono što govori i dogodi. Zainteresirani smo za saradnju i sve je moguće. Pa dogodio se i je*eni meč između njega i McGregora. Sve je moguće", kazao je White u najavi raspleta pregovora.

"Rekao sam tačno ovo: Ako sam ranije mogao zaraditi milijardu dolara, mogao bih to napraviti ponovo. Kad bih odlučio postati dio UFC-a i boriti se tri ili četiri meča i potom protiv Conora McGregora, to bi mi moglo donijeti zaradu od milijardu dolara. Ukoliko bih tako odlučio. Kažem da bih mogao, ne da ću to i napraviti, samo kad bih to htio. Tako sam bio rekao. Nikad nisam rekao da ću se boriti u UFC-u, to nisam kazao. Rekao sam da bih mogao kad bih to htio. Moći i to učiniti dvije su različite stvari. Ja to neću napraviti", kaže sada Mayweather, prenosi Daily Mail.

McGregorov odgovor bio je kratak i brutalan budući da je na Instagramu objavio svoju fotografiju s dva UFC pojasa i ispod nje napisao "Pi*ko".

Pussy

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Podsjetimo, Mayweather se u augustu za bokserski meč s UFC-ovim prvakom McGregorom reaktivirao nakon 23 mjeseca duge penzije i slavio tehničkim nokautom u devetoj rundi.