UFC spektakl
88

Masvidal pobijedio Diaza nakon tri runde, liječnik morao prekinuti borbu

N. K.
Masvidal najopakiji je "gad" u UFC-u (Foto: AFP)
Masvidal najopakiji je "gad" u UFC-u (Foto: AFP)
Američki MMA borac Jorge Masvidal (34) savladao je sunarodnjaka i vršnjaka Natea Diaza u glavnoj borbi UFC 244 priredbe, prekidom nakon tri runde jer je liječnik, možda i prestrogo, presudio kako Diaz nije u stanju nastaviti borbu.

Nate je bio borac koji je napao već u prvim sekundama, na šta je Masvidal odgovorio klinčem. Nastavio je Jorge dominirati kroz rundu, dok je Diaz tek na kraju uputio odličan lijevi direkt.

Otvoren okršaj nastavljen je i u u drugoj rundi, ali nakon minutu i po Masvidal je ponovno taj koji radi važnije stvari i očito je bio u prednosti u ovom meču.

Diaz je bio agresivniji na početku treće runde, ali Masvidal je bio opušten i lako je eskivirao udarce prije nego je krajem prve minute krenula otvorena akcija uz dobre udarce s obje strane.

Žestoka borba između Diaza i Masvidala (Foto: AFP)
Žestoka borba između Diaza i Masvidala (Foto: AFP)

Masvidal je u posljednjoj minuti ponovno dobro reagovao i odveo borbu na pod, gdje se nakon rušenja našao u gornjoj poziciji te je tako dočekan kraj i ove runde.

Nažalost po fanove, tu je bio kraj meča budući da je liječnik prekinuo borbu jer Diaz po njegovom mišljenje nije bio u stanju nastaviti, a presudila je posjekotina iznad desnog oka i činjenica da mu se isto krenulo zatvarati.