Nimalo prijatan
67

Mahačev odbranio UFC pojas, nezadovoljni Habib ga nazvao: Da si došao, uradio bih što tražiš

D. P.
Habib i Islam veliki su prijatelji iz djetinjstva (Foto: Screenshot)
Habib i Islam veliki su prijatelji iz djetinjstva (Foto: Screenshot)
Dagestanac Islam Mahačev danas je odbranio pojac UFC-a savladavši odlukom sudija Alexandera Volkanovskog, a odmah nakon borbe dobio je poziv ne toliko zadovoljnog Habiba Nurmagomedova.
Islam i Habib prijatelji su od djetinjstva, a legendarni UFC-ov borac, koji se povukao iz borbi 2020. godine, odmah je nakon meča telefonski pozvao Mahačeva i bio kritičan.

Nurmagomedov je najčešće bio u uglu Mahačeva tokom njegove karijere, no kako se prije mjesec dana u potpunosti povukao iz UFC-a, današnju borbu je propustio.

Slavni borac nije bio zadovoljan onim što je njegov prijatelj iz djetinjstva prikazao jer je Volkanovski u dobrom dijelu borbe bio čak i bolji rival.

"Habib je bio tako nervozan i govorio je 'zašto si ovo, a zašto ono uradio'. Ja sam rekao 'hej, da si došao na borbu i bio u mom uglu, mogao bih to učiniti što ti tražiš od mene. Ali, ti nisi došao", otkrio je Mahačev nakon meča sadržaj telefonskog razgovora koji se dogodio neposredno nakon borbe u Perthu.

Ova borba, bez ikakve dileme, najteža je za Mahačeva još od jedinog poraza u UFC-u 2015. godine. Mnogi smatraju da je Volkanovski pokraden za pobjedu.