Kraj u drugoj rundi
9

Lewis "ugasio" Blaydesa i postao najuspješniji nokauter u UFC historiji

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Derrick Lewis u glavnoj borbi sinoćnje UFC večeri nokautirao je i pobijedio Curtisa Blaydesa te pokazao koliko je dobar i kvalitetan borac.

Blaydes je bio favorit pred ovu borbu i očekivalo se da bi ovaj meč mogao riješiti hrvanjem, a odmah na početku borbe krenuo je u rušenje Lewisa i bilo je jasno da će najviše prijetiti upravo ovakvim načinom, no dobio je žestok i precizan povratni udarac u glavu nakon kojeg u prvoj rundi više nije napadao.

U drugoj rundi Blaydes hvata Lewisovu nogu, no opet bezuspješno da ga obori na pod, a kada je još jednom krenuo u rušenje svog protivnika, napravio je grešku i Lewis ga je dočekao i pogodio aperkatom nakon kojeg je odmah bilo jasno da je ovaj meč završen.
Ovo je bila 12 . pobjeda nokautom za ovog borca u UFC-u, što je zajedno sa Vitorom Belfortom najviše u hitoriji, a ovom pobjedom postao je i jedan od kandidata za napad na titulu.

Yana Kunitskaya je jednoglasnom odlukom sudija pobijedila Ketlen Vieira, dok je Derrick Minner na identičan način pobijedio Charlesa Rosu. Chris Daukaus je nakon manje od dvije minute bio bolji od Alekseija Oleinik, a pobjedu jednoglasnom odlukom sudija upisao je i Phil Hawes protiv Nassourdine Imavov.