Drastična promjena
24

Legendarni Prince Naseem Hamed oduševljavao u ringu, sada je neprepoznatljiv

Klix.ba
Naseem Hamed (Foto: AFP)
Naseem Hamed (Foto: AFP)
Bivši britanski profesionalni bokser Naseem Hamed, poznatiji kao Prince Naseem, pretvorio se od jednog od najspektakularnijih boraca svih vremena u neprepoznatljivog čovjeka s izuzetno velikom kilažom pa se zbog toga često pojavljuje u britanskim medijima.

Prince Naseem je devedesetih oduševljavao svijet sjajnim boksom i nevjerovatnim scenografijama prije ulaska u ring, a nakon završetka karijere prepustio se čarima hrane i nadoknadio sve što mu je bilo zabranjeno dok je bio aktivni sportista.

Hamed sad i nekad (Foto: Twitter)
Hamed sad i nekad (Foto: Twitter)

Počeo je boksati 1992. godine, a karijeru je okončao već 2002., kada se od njega očekivalo najviše i to sa skorom od 36 pobjeda i jednim porazom.

"Dane sam provodio u teretani, stalno sam bio zauzet i djecu sam viđao svakih nekoliko mjeseci. Tek kada sam ostavio boks i posvetio se porodici shvatio sam koliko je to dobra odluka", govorio je Hamed svojevremeno.

Većinu (31) borbi je riješio nokautom, a bio je WBO, WBC i IBF prvak u pero kategoriji te evropski prvak u bantam kategoriji.

Hamed je brzo pao s pozicije jednog od najpopularnijih sportista planete, a prije 13 godina izazvao je tešku saobraćajnu nesreću zbog koje je bio osuđen na 15 mjeseci zatvora i četiri godine zabrane vožnje.

Tada se svojim Ferrarijem vrijedim 320.000 eura vozeći u velikoj brzini zabio u drugo vozilo i tom prilikom jedna žena zadobila je ozbiljne povrede.