Bellator 180
28

Legendarni Fedor Emelianenko se večeras bori protiv Matta Mitrionea

Klix.ba
Foto: Bellator
Foto: Bellator
Oko 5 sati ujutro po našem vremenu će se u njujorškom Madison Square Gardenu održati Bellator 180, na kojem će se najbolji MMA borac svih vremena Fedor Emelianenko boriti protiv Matta Mitrionea.

I dok su organizatori događaja u najpoznatijoj svjetskoj dvorani ovu borbu najavljivali kao sudar Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, oba borca su smirila tenzije.

Na službenom vaganju i suočavanju borci su se ponašali i više nego prijateljski.

Fedor, inače blizak prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, istakao je kako je on sportista i da je to jedino bitno.

"Ovo je sport, a ne politika. To dvoje ne treba miješati i nikad nisam ni miješao. Ljudi će doći gledati sport i mi ćemo im to pružiti", rekao je Emelianenko.

Mitrione, nekadašnji igrač američkog fudbala, također je rekao kako najava meča sa političkim konotacijama nema smisla.

"Slažem se sa Fedorom. Neka priča ko šta hoće, ali mi smo sportisti. Fedor je dobar momak, ja sam dobar momak. Mi smo plaćeni da udaramo jedan drugog u lice i nakon završetka meča ćemo se ponovo rukovati. Nadam se da će se i političari u svijetu tako ponašati", rekao je Mitrione.

Emelianenko (36-4) i Mitrione (11-5) su se trebali sastati na Bellatoru 172 u februaru, ali je američki borac otkazao borbu zbog bubrežnog kamenca.

Osim ove borbe, u Madison Square Gardenu će se boriti Chael Sonnen i Wanderlei Silva.