Nakon novog uspjeha
647

Larisa Cerić za Klix.ba: Mečevi su bili iscrpljujući, zadovoljna se kući vraćam s dvije medalje

D. B.
Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić vraća se u BiH nakon što je postala evropska viceprvakinja u džudu, a u izjavi za portal Klix.ba je komentarisala svoj novi veliki uspjeh.

Larisa je nastupila na Evropskom prvenstvu koje je održano u Minsku u okviru Evropskih igara. Naša džudistkinja je stigla do finala kategorije +78 kg gdje je poražena od Bjeloruskinje Marine Sluckaje, ali se ipak kući vraća sa srebrenom medaljom.

"Zaista sam ponosna na činjenicu da sam prva sportistkinja iz BIH koja je osvojila medalju na Evropskim olimpijskim igrama. Kao što je poznato, ovo je ujedno bilo i Evropsko prvenstvo u džudou i uspjela sam da ponovim prošlogodišnji rezultat viceprvakinje Starog kontinenta. Kao prva nositeljica imala sam jako teške mečeve, ali na kraju sam ipak uspjela pobijediti prva tri meča sa maksimalnim rezultatom. U finalnom meču protiv domaće predstavnice, bivše prvakinje Evrope Marine Sluckaje, znala sam da moram plasirati bacanje. Nažalost, nisam imala mogućnost da je bacim jer se jako dobro poznajemo, borile smo se mnogo puta. Oni koji su imali priliku da gledaju ovaj meč vjerujem da dijele moje mišljenje da je bio dosta izjednačen. Nakon osam minuta borbe (4 minute golden score) je Marina proglašena pobjednicom", izjavila je Cerić.

Iako joj je izmaklo zlato, Larisa je izuzetno zadovoljna jer se kući vraća s dvije medalje koje su joj motiv za naredna velika takmičenja.

"Sve u svemu, jako sam zadovoljna svojim nastupom jer je konkurencija bila iznimno jaka i borbe su bile jako iscrpljujuće. Ova medalja je motivacija za dalji moj rad i rad mog tima na čelu s trenerom Branislavom Crnogorcem, Arijanom Jahom, mojim sparing partnerima Sabinom Haračić i Hadisom Jerlagićem, kao i ostalim klupskim kolegama jer me krajem augusta očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu. Kuriozitet ovih igara je bio to što su se na igrama dodjeljivale dvije medalje, tako da se kući vraćam s dva odličja, a to su srebrena medalja s Evropskih igara i srebrena medalja s Evropskog prvenstva", završila je Cerić.

Naša džudistkinja se u Sarajevo vraća večeras.