Treća u svijetu
35

Larisa Cerić: Ovo je godina iz snova, glavni cilj je odlazak na Olimpijske igre u Tokiju

Piše: D. B.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon što se vratila iz Bakua s osvojenom bronzanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Azerbejdžanu, najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić se na konferenciji za medije obratila bh. medijima.

Larisa je na SP-u imala pet borbi u kojima je upisala četiri pobjede. S obzirom na jaku konkurenciju, zadovoljna je ostvarenim rezultatom.

"Konkurencija je bila jaka, imala sam pet teških borbi. Zadovoljna sam turnirom, bila sam maksimalno fokusirana i na kraju sam uspjela doći do velike svjetske medalje. Polufinale je bilo teško, japanska predstavnica je iskoristila trenutak moje nepažnje pa me je bacila i pobijedila. Ipak, u borbi za treće mjesto sam dala sve od sebe te sam pobijedila Britanku i osvojila bronzanu medalju. Zahvalna sam svima koji me podržavaju i koji su uvijek uz mene, treneri, porodica i ostali. Ovo je rezultat svih nas, a nadam se da ćemo u narednim godinama praviti još bolje rezultate. Ova godina je bila kao iz snova", izjavila je Cerić.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Ambicije naše najbolje džudistkinje su i dalje visoke.

"Cilj mi je odlazak na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine i veliki rezultat. To mi je želja i san, a ovi dosadašnji rezultati su motiv da se u Tokiju predstavim u najboljem svjetlu", rekla je Larisa.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Uprkos odličnim rezultatima, medijska pažnja izostaje, a time i podrška sponzora.

"Sve doživljavam kao izazov, džudo vjerovatno nije toliko interesantan, kao ni rezultati. Drago mi je zbog onih koji nas prate, a ako neko to ne čini, ne znači da se rezultat nije dogodio. Da se bolje prati medijski, vjerovatno bi bilo i sponzora. Mi nemamo nikakvih sponzora, najveću podršku nam pružaju Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministar Mirvad Kurić", završila je Cerić.