Antalya
162

Larisa Cerić osvojila drugo mjesto na Grand Prixu u Turskoj

Klix.ba
Larisa Cerić na pobjedničkom postolju
Larisa Cerić na pobjedničkom postolju
Danas je u prostorijama USD Bosna održana konferencija za medije u povodu osvajanja drugog mjesta Larise Cerić na Grand Prixu Antalyji.

Minulog vikenda u okviru World Judo Toura održan je veliki Grand Prix Antalya 2017 na kojem je učestvovalo 34 zemlje i 252 takmičara iz cijelog svijeta.

Najbolja bh. sportašica Larisa Cerić je na ovom prestižnom takmičenju ovjerila svoju svjetsku klasu osvajanjem srebrene medalje na ovom planetarno bitnom takmičenju.

Od Larise je u finalnom meču uspješnija bila jedina aktuelna prvakinja Evrope Turkinja Kara Sayit, dok je Larisa u osmini finala bila uspješnija od predstavnice Tajpeija Sun Pei Yu, da bi u polufinalu slavila protiv Litvanke Sante Pakenyte.

Larisa je na ovaj način osvojila novih 490 bodova za Svjetsku ranking listu, što joj je pomoglo da se učvrsti na šesto mjesto svjetske ranking liste, ovo je ujedno i najbolje rangirana sportašica BiH na svjetskim ranking listama u konkurenciji svih sportista i sportova u BiH.

"Bitno je da se niska uspjeha nastavlja, nije bitno koliko brzo koračamo do naših uspjeha, ali je bitno da nikada ne koračamo unazad. Ranije sam rekao da smo na najbolji mogući način otvorili ovogodišnju takmičarsku sezonu, rezultati koje postižu naši reprezentativci u okviru nastupa na ovogodišnjem World Judo Touru su uistinu impresivni, veliki napredak na svjetskoj ranking listi pored Larise zabilježio je i Harun Sadiković, kao i Aleksandra Samardžić", rekao je Selektor BiH Branislav Crnogorac.

Reprezentativce BIH u narednom periodu očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Varšavi od 20. do 23. aprila, kao i Evropa kup - Top Ranking koji se održava u Sarajevu u KSC Ilidža 29. i 30. aprila.