Novi uspjeh
398

Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi

FENA
Najbolja bosnaskohergovačka judašica Larisa Cerić osvojila je bronzanu madalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi.

Dvadesetpetogodišnja Travničanka, članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva, u kategoriji više od 78 kg u četiri borbe zabilježila je tri pobjede uz jedan poraz.

Na startu kvalifikacija savladala je Hrvaticu Ivanu Marinić, u 2. kolu je poražena od nove evropske prvakinje Bjeloruskinje Marine Slutskaje, u repesažu je bila bolja od Mađarice Mercedesz Szigetvari, a u borbi za odličje pobijedila je Turkinju Kayru Sayit.

Uspješan nastup bh. predstavnika na EP-u upotpunio je Harun Sadiković, koji je u najtežoj kategoriji više od 100 kg osvojio peto mjesto. Nakon pobjede i poraza u kvalifikacijama, Sadiković je u repesažu savladao još jednog protivnika i došao u priliku da se bori za bronzu, ali ga je zaustavio Holanđanin Roy Meyer.

Aleksandra Samardžić u petak je osvojila je sedmo mjesto u kategoriji do 70 kg nakon što je zabilježila jednu pobjedu i dva poraza.

Prvog dana nastupio je Petar Zadro, koji je u kategoriji do 66 kg učešće završio u 2. kolu, nakon pobjede u prvom meču, dok je Borislav Boganić (do 100 kg) eliminiran na startu takmičenja.

Najviše uspjeha na EP ostvarili su predstavnici Rusije i Francuske sa po dva zlatna i tri srebrena odličja.