Prekršio pravilo
18

Kontroverzni Hardy zbog gluposti ostao bez pobjede, šokirao čak i sudije

N. K.
Greg Hardy (Foto: MMAFighting)
Greg Hardy (Foto: MMAFighting)
Dominick Reyes je slavio u glavnoj borbi sinoćnje UFC on ESPN 6 priredbe u Bostonu protiv bivšeg prvaka srednje kategorije Chrisa Weidmana nokautom nakon samo minutu i 45 sekundi te je tako ostvario 12. pobjedu u karijeri u isto toliko borbi.

Sjajni Amerikanac sada je i legitimno došao u poziciju napasti nedodirljivog prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa, što mu je i poručio nakon pobjede: "Jon, idemo, vrijeme je!"

Inače, borba je trajala vrlo kratko. Reyes je u jednom trenutku lijevim direktom pogodio i oborio Weidman na tlo pa s nekoliko "čekića" natjerao sudiju Herba Deana da zaustavi borbu.

[TWITTER]1185418202249138176[/TWITTER]

Ipak, priredbu je obilježio kontroverzni bivši NFL igrač Greg Hardy, koji je u svom debiju za UFC poražen zbog gluposti, iako je bio bolji i trebao pobijediti Bena Sosolija.

Naime, Hardy je prvi u historiji UFC-a koristio inhalator između rundi pa je šokirao čak i sudije, koji ovako nešto još nisu vidjeli. Hardy je u pauzi upitao trenera smije li uopšte koristiti inhalator na što mu je ovaj odgovorio da ne zna, dok mu je službena osoba rekla da može ukoliko je to dopustila USADA.

Međutim, borcima je dopušteno korištenje inhalatora, ali ne za vrijeme borbe pa je Hardy zbog kršenja pravila ostao bez pobjede.