Vrhunski nivo
30

Konaković i Kurić podržali održavanje manifestacije Sarajevo Fight 3

Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić podržali su održavanje manifestacija Sarajevo Fight 3, koja je na programu 10. augusta ove godine u glavnom gradu BiH.

Turnir osmorice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma održat će se u hotelu Hills, a učestvovat će takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Njemačka, Švicarske, Češke Republike, Slovačke, Holandije i Turske.

Organizatori manifestacije SF3 Emir Alić i Haris Sipović naglašavaju kako su premijer Kantona Sarajevo i ministar kulture i sporta KS obećali da će maksimalno podržati organizaciju ovog događaja.

"Vodimo računa o najsitnijim finesama kako bi sve bilo na vrhunskom nivou. Drago nam je da ćemo imati podršku ljudi koji vode Kanton Sarajevo. Nadam se kako će gledatelji istinski uživati u spektaklu koji garantuju najbolji borci iz BiH i regije. Još uvijek tražimo borca za Igora Emkića, dok se većina učesnika ovog spektakla znaju i zaista su to poznata imena u ovom sportu'', istakao je Emir Alić.

Haris Sipović napominje da će organizatori uložiti maksimalan napor kako bi svi koji budu prisustvovali ovoj manifestaciji mogli uživati.

''Želimo da sve bude na vrhunskom nivou i vjerujemo kako ćemo uspjeti u tome. Ništa ne prepuštamo slučaju. Ovo je ozbiljan posao da bi se odrađivao i milimetar ispod maksimuma'', kazao je Sipović.

Podsjetimo, svoje učešće na turniru potvrdili su Haris Biber, Rasim Bašić, Čedo Pantić, Mario Marković, Denis Wolsik, Novak Radulović, Boban Ilioski i Rene Arreger.

Na Superfightu će učestvovati Igor Emkić, Mesud Selimović, Bahrudin Mahmić, Berin Balijagić, Alija Tucak, Vladimir Tok i Matthias Jaskola.