Potpuno bizarno
90

Konačno otkriveno zašto je otkazana borba "najstrašnijeg" čovjeka na svijetu i Iranskog Hulka

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Britanski bodybuilder Martyn Ford konačno je objasnio razlog otkazivanje njegove dugonajavljivane borbe protiv iranskog dizača tegova Sajada Gharibija koja se trebala održati 30. aprila u londonskoj O2 Areni.

Takozvani "najstrašniji" čovjek na svijetu, poručio je da se bokserski meč u Londonu nije održao zbog toga jer se bojao da bi Iranski Hulk mogao izvršiti samoubistvo i da je on lično zbog toga otkazao borbu.

"Nakon što smo u Dubaiju imali sučeljavanje, istinski sam bio zabrinut za njegovo mentalno zdravlje i kako se osjeća. Takav sam ja. Ne mogu se boriti protiv nekoga za koga iskreno vjerujem da sebi može oduzeti život nakon borbe", kazao je Ford za Mirror.

Podsjetimo, Iranski Hulk je otkrio da su ga se roditelji odrekli nakon što je završio na podu tokom sučeljavanja sa Fordom. Britanac ga je tada žestoko udario u prsa i on je završio na podu, a u televizijskom intervjuu uživo, 30-godišnji iranski bodybuilder rekao je da njegovi roditelji odbijaju razgovarati s njim nakon što ih je "osramotio".

Gharibi je također priznao da se zbog stresa okrenuo tabletama za spavanje, a potom je na Instagramu rekao da mrzi Irance i da želi okončati svoj život.

Dva metra visok i 150 kilograma težak Ford je popularni britanski glumac, bodybuilder i lični trener koji ima više od tri miliona pratitelja na Instagramu, te nosi nadimak "najstrašniji čovjek na svijetu".

S druge strane, Gharibi je dizač tegova težak 180 kilograma, a baš kao i Ford ima vojsku obožavatelja na društvenim mrežama i nosi nadimak Iranski Hulk.