Nikad viđena scena
12

Komad stakla odlučio najluđu MMA borbu ikada, proglašen nokaut bez udarca

D. P.
Doumbe se nije mogao osloniti na nogu (Foto: Screenshot)
Doumbe se nije mogao osloniti na nogu (Foto: Screenshot)
MMA spektakl u Parizu sinoć nam je ponudio jedan od najluđih trenutaka u borilačkim sportovima posljednjih godina, a završen je čudnom pobjedom Bajsangura Čamsudinova protiv Cedrica Doumbea.

Zvijezda MMA sporta Cedric Doumbe na loš način otvorio je 2024. godinu jer je poražen u prvoj borbi. No, doživio je poraz kakav niko nije mogao očekivati te kakav sumnjam da smo ikada vidjeli.

Budući da su obojica dosad neporaženi, borba je trebala biti vrlo zanimljiva. U prvoj rundi dominirao je Čamsudinov, ali je u drugoj Doumbe pojačao pritisak i s nekoliko udaraca poljuljao je Čečena.

Na startu treće runde meč je prekinut tehničkim nokautom, a da se nijedan udarac nije uputio. Doumbea je nešto mučilo u nozi, a ni Čečen nije ostao imun pa je i on primijetio da nešto ne valja i pokazao sudiji.

Sudija je u tom trenutku odlučio prekinuti borbu i proglasiti nokaut jer, prema njegovom mišljenju, Doumbe nije bio u stanju da nastavi borbu. Nakon što je podigao nogu, vidio je da mu se komad stakla zabio u kožu.

Nikome nije jasno kako je staklo dospjelo do oktagona, a pretpostavlja se da je doletjelo iz publike.