Noć kickboksa 3. jula
39

KOK WGP u Sarajevu: Poturak protiv Barjamaja u borbi večeri za pojas evropskog prvaka

D. B.
Borci Dritan Barjamaj i Andras Balazs Farkas nova su imena iz svijeta borilačkih vještina, a snage će odmjeriti na King of Kings World Grand Prixu (KOK WGP), kickboks turniru koji će se održati 3. jula u Sarajevu.

Dritan Barjamaj je albanski borac koji iza sebe ima više od 40 pobjeda, a u Sarajevo dolazi kao zamjena za ukrajinskog šampiona Yuriija Gorbenka, koji je od borbe morao odustati zbog problema s vizom. Njega će u ringu čekati najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak BH Machine, vlasnik KOK licence zaslužan za organizovanjee ovog borilačkog spektakla u našoj zemlji.

"Promjene u rasporedu borbi nisu strane u ovom sportu, pa tako ni ova promjena boraca ne iznenađuje mnogo. Spreman sam za bilo koga u ovom trenutku, imao sam veliku želju susresti se sa Yuriijem Gorbenkom u ringu. Vjerujem da će Dritan Barjamaj biti dostojna zamjena, posebno nakon što je izrazio želju da upravo ja budem njegov protivnik. Za mene je to dodatni motiv za pobjedu i osvajanje trećeg pojasa u karijeri", izjavio je Dževad Poturak te dodao da se bori za pojas prvaka Evrope KOK organizacije u superteškoj kategoriji.

Osim ove izmjene, najbolji bh. profesionalni bokser Adnan Redžović dobio je novog protivnika. Tako će se za dvadesetu pobjedu u karijeri boriti protiv Mađara Andrasa Balazsa Farkasa.

Uz Poturka i Redžovića, titulu će pokušati izboriti i bh. borac Igor Emkić u okviru KOK WGP serije, kao i Sanid Imamović koji će učestvovati u "turniru četvorice". Ovaj turnir posebno će oduševiti publiku, jer će osim pobjede borcu koji savlada ostalu trojicu donijeti učešće na ostalim KOK turnirima, njih ukupno osam do konačnog finala.

Karte za spektakl kakav bh. javnost do sada nije imala priliku gledati su u prodaji te se po cijeni od 50 KM mogu nabaviti svakog dana od 17 do 21 sat preko puta Gradske tržnice u Sarajevu.

King of Kings – KOK je trenutno jedna od najvećih svjetskih kickboks organizacija koja na godišnjem nivou održi 24 ovakva eventa.