Obuka do kraja godine
433

Klub Brotherhood pokrenuo besplatnu školu brazilske jiu-jitse za dječake i djevojčice

E. B.
Klub Brotherhood iz Sarajeva je počeo sa upisom polaznika u besplatnu Klika školu brazilske jiu-jitse.

Upis djece je počeo 13. septembra, a svi zainteresovani dječaci i djevojčice od 9. razreda osnovne škole, te srednjoškolci se mogu prijaviti u fitness sali Ledene dvorane Skenderija.

"Naziv škole je po pokrovitelju projekta koji je, pored svog humanitarnog rada i drugih projekata, odlučio jedan dio sredstava vratiti zajednici kroz projekat sporta. Projekat je vezan za dobrobit zajednice i ulaganje u budućnost, odnosno usmjeravanje naše djece i omladine koji trebaju biti naše 'stvaranje nove vrijednosti'. Klika škola brazilske jiu-jitse je projekat besplatne škole u Kantonu Sarajevo za starije osnovce i srednjoškolce koji će u periodu od 13. septembra do 31. decembra proći kroz osnove brazilske jiu-jitse", navode iz Brotherhooda.

Treninzi se odvijaju u fitness sali Ledene dvorana Skenderija tri puta sedmično - ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu od 18:30 do 20:00 sati.

"Pored tehnika samoodbrane, graplinga i judoa, koje zajedno čine BJJ, kao i uvijek fokusirat ćemo se na odgojno-pedagoški aspekt kroz koji će se pored sporta, zdravog života i fizičke spreme raditi i na tome da se djeca i adolescenti odgajaju i usmjeravaju u ispravnom životnom smijeru. Uz licencirane sportske trenere u projektu učestvuju i diplomirani kriminalisti i diplomirani sportski psiholozi. Čekamo vas! Ko jednom dođe, doći će još sto puta", poručili su iz BJJ kluba Brotherhood.