Pred 90.000 ljudi
942

Kličko nakon poraza od Joshue: Ne osjećam da sam izgubio

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Protekle noći u bokserskom svijetu rijetko viđen spektakl između Vladimira Klička i Anthonyja Joshue privukao je brojne posjetioce na stadion Wembley u Londonu, među kojima je bio i slavni Arnold Schwarzenegger. Nakon poraza Kličko je rekao da su svi pobjednici.

"Bila je to divna noć za boks i navijače. Vjerovatno ćete biti iznenađeni mojom izjavom, ali ja ne osjećam da sam izgubio. Večeras smo svi pobijedili", kazao je 41-godišnjak koji će razmisliti o nastavku bokserske karijere, ali nije htio davati nikakve izjave o tome.

"Zasad neću ništa objavljivati. Prema ugovoru imam obavezu o revanšu koju mogu iskoristiti", dodao je na konferenciji za medije.

"Obojica smo dali najbolje od sebe, a bolji je pobijedio. Dva džentlmena su se borila. Anthony je bio bolji večeras. Veoma je tužno što nisam uspio. Bio sam uvjeren da ću slaviti, ali čestitam Anthonyju i hvala vam na podršci", rekao je Kličko nakon samog meča i dodao kako će analizirati šta nije funkcionisalo.

Govoreći o meču, posebno je istakao šestu rundu u kojoj je oborio protivnika.

"Mislio sam da se neće podići. Ipak, mogao sam učiniti više da okončam meč nakon toga. Bio sam prilično siguran da će to biti moja noć, pa sam sačekao", priznao je Ukrajinac kojeg je publika nakon borbe pozdravila uz ovacije.

Ovo je Joshui bila 19. pobjeda nokautom, a njome je IBF tituli svjetskog šampiona pridodao i WBA titulu.