Spektakl u hotelu Hills
46

Kickboks turnir King of Kings World Grand Prix sutra u Sarajevu

E. B.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Kickboks turnir King of Kings World Grand Prix (KOK WGP) će se održati 3. jula u Sarajevu, a na današnjoj konferenciji za medije predstavljeni su borci.

Turnir će se održati u hotelu Hills na Ilidži, a na njemu će nastupiti, između ostalih, Dževad Poturak, Adnan Redžović i Igor Emkić koji su i najavili sutrašnji događaj.

"Ovo je jubilarni deseti turnir koji organizujem u Sarajevu. U protekla dva mjeseca uradili smo mnogo posla, neki su borci otkazali, neki novi su došli. Gotovo je nemoguće bilo sve ovo organizovati u tako kratkom roku, ali uspjeli smo. Sutra idemo na 122 TV kanala uživo u 60 zemalja", rekao je Poturak koji će se boriti za pojas evropskog prvaka u supeteškoj kategoriji u KOK federaciji.

"Rođen sam spreman. Trebao sam se boriti protiv Jurija Gorbenka no on nije mogao dobiti novi pasoš, pa ću se boriti protiv Albanca koji živi u Austriji Dritana Bajrmaja. Možete očekivati kanonadu udaraca u našoj borbi", rekao je Poturak.

"Gledao sam KOK na Eurosportu i vidio sam da se radi o svjetskoj manifestaciji. Svim našim borcima želim sreću. Ko god dođe imat će šta da vidi", rekao je Redžović koji će jedini raditi bokserski meč protiv Mađara Andrasa Balazsa Farkasa.

"Uvijek volim nastupati u BiH, posebno u Sarajevu zbog sjajne publike. Sutra me očekuje tvrd meč, a ja ću kao i uvijek ostaviti srce u ringu", poručio je jedan od najtalentovanijih bh. boraca Emkić koji će se boriti protiv Danila Tošića.

Karte za spektakl, koji će sutra biti održan sutra od 19 sati u ilidžanskom hotelu Hills, mogu se kupiti po cijeni od 50 KM.