Drugi dan
0

Kazahstan osvojio četiri medalje drugog dana Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete u Sarajevu

K. H.
Foto: Hardino
Foto: Hardino
Drugi dan Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete protekao je u znaku predstavnika Kazahstana. Kadeti ove zemlje osvojili su dvije zlatne i dvije srebrene u fenomenalnoj atmosferi arene hotela Hills.

Zlatne medalje osvojili su Bauyrzhan Issamedin u kategoriji muškaraca do 164cm i Taissiya Borovikova u kategoriji žena do 160 cm, dok su srebreni bili Nurperzent Samatuly u kategoriji muškaraca do 160ccm i Adilet Sheri u kategoriji muškaraca do 156 cm.

U najvećoj visinskoj kategoriji danas, do 164 cm, osim navedenog Issamedina koji je osvojio zlato, medalje su osvojili Christos Rafail Nitsas (Njemačka) koji je bio srebreni, te Ding-fu Yang(Kineski Taipei) i Fallos Franco Klaython (Ekvador) koji su osvojili bronzane medalje.

Nošena nevjerovatnom publikom koja je navijala bez prestanka, pomenuta Taissiya Borokikova (Kazahstan) osvojila je superiorno zlatnu medalju u kategoriji žena do 160 cm, Shams Alizada (Azerbejdžan) bila je srebrena, dok su se Haneul Lee (Južna Koreja) i Layan Alrawashdah (Jordan) okitile bronzanim medaljama. U muškoj konkurenciji do 160 cm zlatom se okitio Donggun Lee (Južna Koreja), Nurperzent Samatuly (Kazahstan) bio je srebreni, a bronze su osvojili Yasan Jafari (Iran) i Kirati Yokpuang (Tajland).

U najnižim kategorijama danas, do 156 cm, medalje su u muškoj kategoriji osvojili Kansubsakorn Pichisongkram (Tajland), pomenuti Adilet Sheri (Kazahstan), Jungmu Heo (Južna Koreja) i Kerim Yilmaz (Australija), a u istoj visinskoj kategoriji kod žena Garam Kim (Južna Koreja) bila je zlatna, Kosar Ojaglo (Iran) osvojila je srebro, dok su bronzane bile Nahomi Guadalupe Martinez (Meksiko) i Kaelynn Yvonne Manalo (USA).

Spomenimo i to da je današnjim borbama prisustvovao predsjednik Svjetske taekwondo federacije dr. Choue Chung-won, koji je zajedno sa predstavnicima Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine posjetio Olimpijski komitet BiH, a kasnije prisustvovao svečanoj ceremoniji dodjele medalja.

Sutra se nastavljaju borbe u kategorijama 164 cm, 168 cm i 172 cm, a prve borbe su na rasporedu od 9 sati.