Iznesen na nosilima
0

Karma ili samo puka slučajnost: McGregoru se brutalno osvetile sve prijetnje Poirieru

K. H.
Irski MMA borac Conor McGregor doživio je tešku povredu i lom noge u porazu od Dustina Poiriera na UFC 264 eventu, a iako je najavljivao svom protivniku da će ga "ubiti" i da će na nosilima napustiti dvoranu, na kraju je Irac bio taj koji je iznesen iz T-Mobile Arene u Las Vegasu.
Na početku konferencije za medije uoči borbe pomenuta dva borca McGregor je zakuhao atmosferu bacanjem bočice s Poirierovim ljutim umakom u publiku, nakon čega je počeo vrijeđati svog protivnika. Bio je to samo početak netrepeljivosti koja je trajala prethodnih dana, a gotovo izvjesno je da neće prestati.

"Otkinut ću mu glavu" i "Iznijet će ga na nosilima" su neke od rjetkih prijetnji koje nisu sadržavale "sočne" psovke iz Conorovih usta, dok je Poirier bio izrazito smiren i odgovarao na pitanja novinara izuzetno kratko. McGregor ga je prekidao i konstantno nadglasavao. Vladao je scenom i u potpunosti podigao atmosferu pred borbu.

Dustin Poirier je drugi put uzastopno pobijedio Conora McGregora
Dustin Poirier je drugi put uzastopno pobijedio Conora McGregora

U jednom trenutku je čak natjerao publiku u T-Mobile Areni u Las Vegasu da skandira vrijeđajući Dustinovu suprugu Jolie, a što je i on opet radio u jednom trenutku nakon sinoćnjeg meča. Na konferenciji za medije uoči borbe sukobio se i s jednim novinarom koji ga je upitao na čemu temelji svoj optimizam, kada je pobijedio u jednoj borbi od mandata bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame.

"Nemoj da siđem dole da te prebijem", poručio mu je Conor.

U takvoj atmosferi, sučeljavanje boraca je naravno eskaliralo i fizičkim kontaktom. McGregor je čekao trenutak nepažnje šefa UFC-a Dane Whitea i lijevom nogom je udario Poiriera, upravo onom koju je slomio u njihovoj borbi i zbog koje je na kraju i izgubio ovaj meč.

Poirier mu je "vratio" i provociranjem nakon proglašenja pobjednika pri čemu je ismijavao McGregorov prepoznatljivi hod i način na koji ulazi u oktagon.

Kada je na kraju shvatio da su njegove najave i ovaj put bile samo "prazne riječi", Conor je nastavio s verbalnim ratom te poručio Poirieru da njihov sukob s ovom borbom nije završio i da će ostale stvari riješiti "van dvorane". Sve to je radio samo nekoliko minuta nakon borbe, naslonjen na ogradu i u trenutku dok mu se pruža prva pomoć.

Nakon toga je opet vrijeđao Poirierovu suprugu, a na kraju mu ni ona nije ostala dužna te mu je u jednom trenutku prišla i pokazala srednji prst.

McGregor je nakon toga na nosilima napustio T-Mobile Arenu u Las Vegasu, iako je ranije tvrdio da će se to desiti Dustinu, a tek će biti poznato šta ovo znači za njega, privatno i sportski, te kolika pauza ga očekuje i čemu se u budućnosti, osim scene, može u MMA svijetu nadati.