Vrijedne novčane nagrade
101

Karate klub Sarajevo u nedjelju organizuje takmičenje "Prvak Sarajeva"

E. B.
S prošlog takmičenja
S prošlog takmičenja
Karate klub Sarajevo će u nedjelju, 14. novembra drugi put organizovati ekipno takmičenje pod nazivom "Prvak Sarajeva".

Turnir predstavlja inovativni model takmičenja u Bosni i Hercegovini i šire jer podrazumijeva organizaciju samo ekipnih mečeva u borbama i katama.

Ovaj vid manifestacije je vrlo atraktivan za simpatizere sporta i javnost, jer fokus turnira nije na pojedincima već na ekipi odnosno klubu/zemlji koju ta ekipa predstavlja.

Samim tim, uzbudljiva i užarena atmosfera će vladati tokom cjelokupnog turnira, gdje će takmičari i publika ostvariti posebnu povezanost i ponijeti nezaboravne uspomene.

Posebno nam je zadovoljstvo što smo ove godine uspjeli obezbijediti vrijedne nagrade za najuspješnije učesnike, te će tako najbolja ekipa iz svake kumite kategorije osim pehara, medalje i diplome osvojiti i novčanu nagradu u iznosu od 100 KM.

Ukupni fond nagrada je 1.200 KM. Na ovaj način želimo posebno nagraditi najbolji ekipni rad u borbama i stimulisati takmičare da u budućnosti budu što bolji.

Organizacija samog turnira ne bi bila moguća bez podrške glavnih sponzora: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta KS, Općina Novi Grad i BH Telecom, te brojnih drugih pouzdanih partnera.

Takmičenje će se održati u novoizgrađenoj dvorani OŠ "Umihana Čuvidina" u nedjelju sa početkom u 10 sati.