Ukupno 90 ekipa
83

Karate Klub "Sarajevo" četvrti put organizovao regionalni turnir "Prvak Sarajeva"

S. M.
Prošle sedmice Karate Klub "Sarajevo" je po četvrti put organizovao međunarodni turnir "Prvak Sarajeva" na kojem je nastupilo 90 ekipa iz 25 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Na takmičenju je nastupilo preko 90 ekipa iz 25 klubova iz BiH, Srbije i Hrvatske, koje su se takmičile u ekipnim disciplinama u borbama i katama. Turnir je jedinstvenog karaktera i jedini u regionu i šire koji podrazumijeva nastup samo u ekipnim disciplinama.

Na ovaj način organizator je fokus takmičenja stavio na timski rad umjesto na pojedinačni, što je bilo i vrlo atraktivno za posjetitelje koji su kreirali užarenu navijačku atmosferu. Iz uprava Kluba su istakli da su veoma zadovoljni realizacijom turnira.

"Posebno raduje činjenice da ovaj turnir raste iz godine u godinu i već možemo reći da je postao tradicionalan. Ova jedinstvena ideja organizacije takmičenja će svake godine postajati sve prepoznatljivija kako klubovima u BiH, tako i klubovima zemalja iz regiona", kazali su.

Na kraju su se zahvalili svima koji su doprinijeli organizaciji samog turnira, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Karate savezu Sarajevo, Ministarstvu za odgoj i mlade kantona Sarajevo, Upravi Osnovne škole "Umihana Čuvidina", Kiseljaku Princess - DC d.o.o., Ćevabdžinici "Petica" Ferhatović, Žeks doneru i drugima.