Pobijedio Rusa
118

Kakanjac Ahmed Krnjić u Zenici predstavio titulu prvaka SENSHI organizacije

E. M.
Ahmed Krnjić (Foto: E. M./Klix.ba)
Ahmed Krnjić (Foto: E. M./Klix.ba)
Kakanjac Ahmed Krnjić danas je u Zenici održao konferenciju za novinare povodom osvajanja teškaškog prvaka SENSHI organizacije kojeg je u Bosnu i Hercegovinu donio kao član Kluba borilačkih sportova "Isak-Ze".

Krnjić se u Sofiji pod KWU Full Contact pravilima u kategoriji iznad 90 kilograma sastao s reprezentativcem Rusije Vitalijem Ishakhnelija te ga je nakon tri runde pobijedio s većim brojem bodova. Reprezentativac Rusije je dvostruki prvak u Kyokushin karateu, a u današnjoj izjavi za medije Krnjić je govorio o meču.

Ahmed Krnjić (Foto: E. M./Klix.ba)
Ahmed Krnjić (Foto: E. M./Klix.ba)

"Meč je bio zakazan u tri runde i sve smo odradili do kraja. Možda je moglo brže da se završi, ali nismo htjeli rizikovati i radili smo kako smo zacrtali. Jednoglasnom odlukom sudija sam pobijedio i osvojio ovaj pojas i pridodao ga pojasu WAKO PRO evropskog prvaka u K-1 kategoriji. Turnir je bio kvalitetno organizovan, zadovoljni smo bili i nadamo se da ćemo dobiti priliku da branimo pojas protiv kvalitetnog borca", kazao je Krnjić.

Dodao je da većina zemalja Evrope na velikom takmičenju ne želi se susresti s borcima iz Rusije s obzirom na to da je najveća prepreka za rezultat.

"Oni su prvaci u mješovitim borilačkim vještinama i brojnim drugim i sigurno su na tronu. Pobjeda nad borcem iz Rusije je velik rezultat za nas i to nam daje poštovanje kod drugih boraca", dodao je Krnjić.

Mirza Pjanić (Foto: E. M./Klix.ba)
Mirza Pjanić (Foto: E. M./Klix.ba)

Naredni meč će imati na prvenstvu u Bosni i Hercegovini, u organizaciji KBV "Isak-Ze", nakon čega u maju slijedi Turnir u olimpijskom boksu, te u julu Evropske univerzitetske igre u Beogradu gdje će predstavljati Univerzitet u Zenici, dok su borilačke igre u Turskoj planirane u septembru.

Krnjićev trener Mirza Pjanić je kazao da je čitav tim prezadovoljni rezultatom te da su se nadali ovakvom ishodu.

"Čitava ekipa je vrijedno radila, pripremili smo taktiku i tako smo odradili meč", izjavio je Pjanić.

Ismet Begić (Foto: E. M./Klix.ba)
Ismet Begić (Foto: E. M./Klix.ba)

Direktor kompanije Almy, sponzor KBV Isak-Ze, Ismet Begić je pojasnio kako je sve manje osoba iz realnog sektora koji daju podršku prvacima i onima koji imaju kvalitet za svjetska takmičenja.

"Čestitam šampionu koji je u svakoj prilici najbolji. Drago nam je što imamo ovakav klub, pomažemo sport, volimo zdrav sport i ondje gdje se radi pošteno. Ovo je klub gdje su pošteni momci i gdje svojim radom žele postati šampioni i imat će podršku Almy-a. Pozivam i druge privrednike da se aktiviraju, da podrže sportiste u BiH jer ih ima mnogo koji nemaju podršku. Lijepo je kad naš sportista pobijedi ruskog sportistu. Lijepa je to vijest, veliki su to doprinosi i sretan sam što sam dio ove ekipe", zaključio je Begić.

Bahrudin Mahmić (Foto: E. M./Klix.ba)
Bahrudin Mahmić (Foto: E. M./Klix.ba)

U planu je i organizacija memorijalnog turnira za Huseina Selimovića na kojem će se Krnjić boriti za titulu svjetskog WAKO PRO prvaka.