Spektakl u Rijadu
34

Joshua u velikom stilu stigao do furiozne pobjede, Wilder na povratku doživio blamažu

H. H.
Anthony Joshua nakon pobjede (Foto: Twitter)
Anthony Joshua nakon pobjede (Foto: Twitter)
Britanski bokser Anthony Joshua (34) savladao je Šveđanina Otta Wallina (33) u glavnoj borbi večeri na spektakularnoj bokserskoj priredbi "Day of Reckoning" u saudijskoj prijestolnici Rijadu.

Joshua se nametnuo od samog početka i potpuno je dominirao protiv Wallina koji je primio nekoliko razornih i ozbiljnih udaraca, a čiji su treneri zatražili prekid na kraju šeste runde.

Joshua sada ima omjer od 27 pobjeda i tri poraza u profesionalnoj karijeri. Andyja Ruizu se revanširao za poraz, a dva puta poražen je od Oleksandera Usyka.

Pored ove borbe veliku pažnju privukao je i povratak u ring Amerikanca Deontaya Wildera (38) koji je šokantno izgubio od Novozelanđanina Josepha Parkera (31).

I ne samo to, Parker je dominirao tokom svih 12 rundi, te je slavio jednoglasnom odlukom sudija. Sredinom borbe Wilder je izdržao nevjerovatan nalet protivnika, ostao je na nogama, ali to je bilo sve, jer je doživio svojevrsnu blamažu koja je najavila kraj njegove karijere.

Parker je došao do 34. trijumfa u karijeri, a Wilder je upisao treći poraz nakon prethodna dva od Tysona Furyja.

Nakon ove večeri, očekuje se da bi se najbolji hrvatski bokser Filip Hrgović (31) ili Joseph Parker mogli boriti sa Joshuom za pojas teškaškog IBF prvaka.