Pomračenje uma
238

Joshua napravio veliki skandal nakon poraza, Usyk pobjedu posvetio vojsci Ukrajine

D. P.
Joshua je bacio pojaseve (Foto: Screenshot)
Joshua je bacio pojaseve (Foto: Screenshot)
Nakon što je Olsakdar Usyk sinoć odbranio titulu svjetskog bokserskog prvaka, njegov rival Anthony Joshua priredio je skandal pred mnogobrojnom publikom u arapskoj Džedi.
Usyk je prije godinu dana u Londonu oduzeo pojaseve Joshui u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF, IBO i WBO, a sinoć je to uspio odbraniti i dobiti pojas Ring Magazina koji je ostao upražnjen odlaskom Tysona Furyja.

Jedan sudija bio je na strani Joshue na kraju, dok su dvojica dala prednost Ukrajincu. Britanski borac se nije želio pomiriti s tom odlukom pa je priredio skandal nakon borbe.

Joshua je uzeo pojaseve, podigao ih u vis i onda bacio na pod van ringa. Nije se želio osvrtati i pogledati šta je napravio, već je otišao do Usyka i obratio mu se nimalo lijepim riječima.

"Vještina pobjeđuje u boksu, a ti je nemaš i nisi jak. Kako si me uopće dobio. Ja imam karakter i odlučnost", poručio je Joshua Usyku.

Ipak, Britanac se ubrzo smirio pa je pohvalio Ukrajinca i ogrnuo se zastavom ove zemlje koja prolazi kroz rusku agresiju.

S druge strane, čovjek koji je odbranio titule u teškoj kategoriji poklonio je pobjedu ukrajinskoj vojsci.

"Posvećujem ovu pobjedu svojoj porodici, svojoj domovini, timu i cijeloj vojsci koja brani moju zemlju. Hvala vam na svemu", rekao je Usyk ukratko.

Inače, tokom cijelog meča Usyk je bio bolji borac i zasluženo je odbranio titule.