Najbizarniji dosad
15

Joshua iznio novi razlog za šokantni poraz od Ruiza: Želio sam "iskopirati" Wildera

N. K.
Detalj s borbe između Joshue i Ruiza (Foto: AFP)
Detalj s borbe između Joshue i Ruiza (Foto: AFP)
Britanski bokser Anthony Joshua (29) već neko vrijeme traži opravdanje za iznenadni poraz od Meksikanca Andyja Ruiza, koji ga je nokautirao u sedmoj rundi i uzeo mu sve titule.

Joshua smatra kako je pogriješio jer je želio ponoviti ono što je dvije sedmice ranije napravio WBC-ov prvak Deontay Wilder, s kojim se Britanac želi boriti za sve titule.

"Dvije sedmice prije mene, Wilder je nokautirao Dominica Breazealea u prvoj rundi i ja sam imao namjeru odraditi posao na sličan način i time ne razočarati ljude. Wilder je bio jedini meč koji sam želio. Kad sam razmišljao o svrsi meča protiv Ruiza, samo sam se pitao hoće li Wilder biti sljedeći. Nisam razmišljao samo o meču koji je ispred mene i o pobjedi u njemu, kao što sam zapravo trebao. Već u drugoj rundi čuo sam zvižduke i mislio sam da su ljudi razočarani. Taj meč, ako ćemo gledati po onome što je značio, nije mi mogao puno toga donijeti. Da sam pobijedio Ruiza, sad bih ovdje sjedio i ne bi mi to značilo niti blizu koliko mi znači sadašnji trening za revanš", rekao je Joshua.

Podsjetimo, revanš između Ruiza i Joshue je dogovoren za 7. decembar, a on će se održati u Saudijskoj Arabiji.