U Houstonu
14

Jon Jones odbranio titulu prvaka protiv Dominicka Reyesa i ispisao historiju

F. Z.
Jon Jones bolji od Dominicka Reyesa (Foto: AFP)
Jon Jones bolji od Dominicka Reyesa (Foto: AFP)
UFC prvak Jon Jones odbranio je titulu u poluteškoj kategoriji nakon što je na UFC-u 247 u Hostonu slavio jednoglasnom odlukom sudija protiv Dominicka Reyesa.

Borbu je bolje otvorio Reyes i dominirao je na otvaranju, ali je onda veliki prvak preuzeo kontrolu i na kraju upisao novi trijumf. Suci su bodovali: 48-47, 48-47 i 49-46 u korist Jonesa. Reyes je tako upisao svoj prvi poraz u 13. MMA nastupu, dok je fantastični Jones stigao do 26. pobjede.

Reyes je imao inicijativu u prvoj rundi i uspio je u jednom trenutku i srušiti Jonesa. Nastavio je u istom ritmu Reyes u prvoj rundi, a u finišu je Jones uspio pogoditi jedan dobar udarac desnom rukom. Nastavio je Reyes isto i u drugoj rundi, ali je Jones ipak bio nešto aktivniji nego u prvih pet minuta. Ipak i ova runda otišla je na stranu Reyesa.

[TWITTER]1226380915921707008[/TWITTER]

Treća runda bila je poprilično izjednačena, a u četvrtoj je Reyesa stigao umor i Jones je preuzeo kontrolu. Prvak je nastavio u istom ritmu i u petoj rundi i to je bilo dovoljno da mu sudije dodijele pobjedu.

Jones je tako došao do pobjede u 14. borbi za prvaka čime se izdvojio na prvom mjestu u historiji UFC-a. Ostavio je iza sebe velikane poput Georgesa St-Pierrea, Demetriousa Johnsona, Andersona Silve...

U ostalim borbama Valentina Ševčenko je tehničkim nokautom odbranila titulu u muha kategoriji, dok je Juan Adams u teškoj kategoriji bio bolji od Justina Tafe nokautom u prvoj rundi. Derrick Lewis je u još jednoj borbi teške kategorije bio bolji od Ilira Latifija.