Potpuni haos
6

Iznervirani Mayweather se sukobio s youtuberom Paulom, prijetio mu ubistvom

N. K.
Prepirka prerasla u haos (Foto: Screenshot)
Prepirka prerasla u haos (Foto: Screenshot)
Mjesec prije nego što će se u 44. godini vratiti u ring i odraditi egzibicijski meč, Floyd Mayweather se sukobio tokom prepirke na konferenciji za medije povodom borbe.

Legendarni bokser će se suočiti 6. juna s Loganom Paulom na pay-per-view događaju koji će se održati na Hard Rock stadionu na Floridi. U međuvremenu se sinoć nekako uspio obračunati s Paulovim bratom Jakeom, koji je izazvao prepirku kada je uzeo Mayweatherovu kapu.

Očigledno bijesan zbog toga što je Mayweather nazvao braću "lažnim borcima" i ponudio im da se bore istu noć, Jake Paul se suprotstavio bivšem prvaku. U onome što je izgledalo kao inscenirano druženje, Jake Paul je zgrabio Mayweatherovu bijelu bejzbol kapu pa je "osiguranje" moralo uskočiti između njih dvojice budući da je Mayweather jurnuo prema njemu.

"Ne moram razgovarati o tome šta ću uraditi. Svijet zna šta ću uraditi. Voljan sam se boriti s obojicom u istoj noći", rekao je Maweather koji je nakon incidenta urlajući prijetio: "Ubit ću tog ku**inog sina. Ubit ću ga".

U kasnijem razgovoru za The Athletic, Mayweather je rekao da je prepirku izazvalo ono što je smatrao nedostatkom poštovanja od Paula.

"Ne želim da me se ne poštuje. Ne možeš me i dalje dodirivati i nepoštivati", rekao je.

Međutim, Mayweather je također priznao da neki "hajp" povodom borbe nikad ne škodi.

"Jake Paul je želio malo pažnje i dobio ju je. I ja sam", dodao je.

Paul se u međuvremenu nastavio zabavljati objavljujući na Instagramu video na kojem se vidi kako je na potkoljenici već istetovirao "trofej".