Strahuje za život
62

Izbačen je iz UFC-a iste noći kad je debitovao, a sad je uplašen: Prijete mi smrću

D. P.
Trenutak potpunog ludila (Foto: UFC)
Trenutak potpunog ludila (Foto: UFC)
Brazilski MMA borac Igor Severino obratio se javnosti porukama da prima česte prijetnje smrću nakon što je izbačen iz najjače promocije UFC-a.
Severino je iste noći, u kojoj je debitovao, izbačen iz UFC-a. Razlog je trenutak ludila kojeg je dobio tokom borbe pa je ugrizao svog sunarodnjaka Andrea Limu tokom njihovog okršaja u Las Vegasu.

Ovaj 20-godišnji Brazilac u jednom trenutku doživio je moment ludila i ugrizom je ostavio veliki trag na ruci svog sunarodnjaka. Odmah je diskvalifikovan, a Lima je odlučio uraditi tetovažu mjesta na kojem je ugrižen.

Sada se oglasio i pokušao objasniti neke stvari. Dodao je da je shrvan te da mu prijete smrću nakon što je ugrizao Limu.

"Nemam adekvatno objašnjenje za ugriz. Sjećam se razmjene udaraca, bliske borbe, ali sam bio u autopilotskom načinu rada nakon tog lakta. Ničeg se ne sjećam. Počeo sam dolaziti sebi tek u hotelu, nakon dugo vremena, a moj tim mi je pokazao video onoga šta sam napravio. Nemam objašnjenja", rekao je za MMA Fighting i onda otvorio dušu:

"A onda su moji profili na društvenim mrežama postali prepravljeni komentarima mržnje, zlobnim porukama pa čak i prijetnjama smrću. Osjećam se loše i izvinjavam se svima. Tužan sam jer je internet toliko otrovan. Pogriješio sam i spreman sam platiti zbog te greške, ali nisam nikoga ubio, nisam prouzrokovao nikakvu štetu niti počinio zločin. Gledam kako mi prijete, prijete mojoj porodici i to me čini tužnim i uplašenim. Slomljeno mi je srce", zaključio je.

Ipak, Severino nije odustao od UFC-a iako je izbačen. Tvrdi da će se vratiti jednog dana te da će mu suspenzija biti prekinuta kako bi uspio ostvariti svoje snove.