Neće nastupiti na UFC 300
410

Islam Mahačev zbog ramazana odbio borbu kojom bi ušao u historiju

E. B.
Islam Mahačev
Islam Mahačev
Borilački spektakl UFC 300 će biti održan 13. aprila, a taj događaj mogao je da bude bogatiji za još jednu spektakularnu borbu i to u velter kategoriji.

Naime, šef UFC-a Dana White je želio da u oktagon u kategoriji do 77 kilograma uđu Islam Mahačev i aktuelni prvak Leon Edwards.

No, ruski borac je odbio borbu koja bi mu donijela titulu dvostrukog prvaka s obzirom da je on trenutno šampion u lakoj diviziji (do 70 kg).

"U toku je ramazan i zbog toga nije moguće da se spremam za borbu u aprilu. Vrlo je teško trenirati tokom posta i zbog toga sam se zahvalio UFC-u i propustio priliku da postanem dupli prvak", rekao je Mahačev u razgovoru za MMA Junkie koji je tako propustio priliku postati jedan od rijetkih boraca sa titule u dvije kategorije istovremeno.

To je samo pošlo za rukom Conoru McGregoru, Danielu Cormieru i Henryju Cejudu u muškoj, te Amandi Nunes u ženskoj konkurenciji.

Podsjetimo, UFC 300 se održava 13. aprila u Las Vegasu, a u glavnoj borbi će se sastati Alex Pereira i Jamahal Hill za titulu šampiona poluteške kategorije (do 93 kg).