Ima samo 31 godinu
127

Islam Mahačev će se uskoro oprostiti od MMA borbi iz istog razloga kao i Habib Nurmagomedov

E. B.
Islam Mahačev
Islam Mahačev
Jedan od najboljih MMA boraca na svijetu Islam Mahačev je najavio da će se uskoro oprostiti iz istog razloga kao i njegov mentor Habib Nurmagomedov.

Mahačev (31) je 22. oktobra prošle godine osvojio titulu prvaka u lakoj kategoriji UFC-a protiv Charlesa Oliveire, a 12. februara ove godine je odbranio nakon pet rundi protiv Alexandera Volkanovskog.

Ipak, najavio je da će uskoro završiti karijeru i to iz istog razloga zbog kojeg se i Habib oprostio .

Podsjetimo, nakon što je Habibov otac Abdulmanap Nurmagomedov preminuo uoči borbe s Justinom Gaethjeom, njegova majka ga je zamolila da završi karijeru, a Habib je poslušao i nakon pobjede nad Gaethjeom je završio karijeru sa skorom 29-0.

Mahačevova majka također želi da njen sin završi karijeru, a sam Islam je dao nastlutiti da će to uskoro i učiniti, vjerovatno nakon još jedne borbe.

"Moja majka ne gleda moje borbe, ne samo moje već općenito jer ne voli gledati kako ljudi udaraju jedni druge. Kad sam se vratio kući nakon osvajanja titule, dočekalo me mnogo ljudi. Majka mi je rekla: 'Sada si prvak, idi u penziju. Habib je poslušao svoju majku, kada ćeš ti mene?'. Rekao sam majci da je Khabib svoj pojas odbranio, te da moram i ja svoj", rekao je Mahačev, koji je u 25 borbi upisao 24 pobjede.

Ono što je zanimljivo je da bi i Mahačev mogao svoju oproštajnu borbu odraditi protiv Gaethjea, s obzirom da je on jedan od njegovih potencijalnih narednih rivala.