Posljednje pripreme
256

Isklesani Mirsad Bektić i prvak Jon Jones spremni za novi UFC spektakl

K. H.
Foto: Mirsad Bektić/Instagram
Foto: Mirsad Bektić/Instagram
Bosanskohercegovački MMA borac Mirsad Bektić u subotu borit će se na UFC-u 247 u Toyota Centru u Hostonu protiv Dana Igea, a on je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju s UFC-ovim prvakom poluteške kategorije Jonom Jonesom.

Bektić je ranije izjavio da je poprilično promijenio mišljenje kada je u pitanju shvatanje ovog sporta kazavši da sada nema prevelika očekivanja od sebe i da više osjeća zahvalnost što ima priliku da se bori kao profesionalni sportaš.

Posljednji put u oktagonu Bektić je bio u julu prošle godine kada je poražen od Josha Emmetta, a naredni meč očekuje ga protiv Dana Igea. Da se nalazi u dobroj formi najbolji je pokazatelj fotografija koju je objavio na društvenoj mreži Instagram, a s njim u društvu je i UFC-ov prvak poluteške kategorije Jon Jones.

"Razina stresa koju sportaši proživljavaju raste s važnosti uspjeha koji si sam odredio. Proveo sam nešto vremena s UFC-ovim prvakom poluteške kategorije Jonom Jonesom. Uz opuštanje i zabavu ova UFC 247 avantura svakako će biti lakša", napisao je Bektić u opisu.

Bektićev protivnik nalazi se u seriji od četiri uzastopne pobjede, a ukoliko naš borac upiše pobjedu mogao bi vratiti status izazivača koji je porazom od Josha Emmetta izgubio. U borbi večeri, Jones brani titulu prvaka protiv Reyesa.