Fury protiv Usika
51

Ibrahimović se javio pred borbu stoljeća i otkrio za koga navija: "Ispiši historiju!"

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Još samo dva dana ostala su do borbe stoljeća između najboljih bokserskih teškaša današnjice Tysona Furyja i Oleksandra Usika, a napetost polako raste.
Fury i Usik su stigli u Saudijsku Arabiju, pošto će se borba održati u Rijadu u subodu navečer, a pred njihov okršaj zanimljivu je poruku poslao i legendarni Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je otkrio za koga će navijati u ovoj borbi, a to će biti Fury.

"Tyson Fury, šta ima? Nadam se da si imao dobre pripreme tokom kampa za ovu borbu. Izgledaš dobro, izgledaš oštro. Uživaj u borbi, a prilično sam siguran da znaš šta moraš učiniti. Siguran sam da ćeš učiniti ono što si uvijek radio, stvarajući historiju", rekao je Ibrahimović.

"Budi ono što jesi, uđi tamo i zapleši i natjeraj nas da uživamo. Radi ono što najbolje znaš i ono što je najvažnije - pobijedi. Ispiši historiju, a ja ću te gledati", dodao je Ibrahimović.

Podsjećamo, Fury i Usik će rukavice ukrstiti u spektakularnom događaju u Rijadu u subotu navečer, a očekuje se da borba dvojice teškaša počne nešto prije ponoći. Naravno, sve zavisi od toga koliko će dugo trajati borbe koje će prethoditi ovoj najiščekivanijoj u posljednjih 25 godina. Cijeli spektakl kreće od 18 sati.