Ljubitelj MMA
99

Ibrahimović o najvećem meču u historiji UFC-a: Habib će pobijediti, fizički je spremniji

Klix.ba
Proslavljeni švedski napadač Zlatan Ibrahimović komentarisao je spektakularnu UFC borbu koja nas za vikend očekuje između Conora McGregora i Habiba Nurmagomedova, a on smatra da će Rus slaviti u ovom meču.

Ibrahimović je veliki zaljubljenik u MMA i iz tog razloga komentarisao je borbu koja će se održati u noći sa subote na nedjelju.

"MMA je veliki show, a McGregor to uvijek donosi sa sobom, zbog čega ga ljudi vole. Ipak, Habib me podsjeća na Fedora Emelianenka, bio je tih i hladan, a kada su počele borbe pokazao se drugačiji od svih boraca. Takav je i Habib", istakao je Ibrahimović.

Što se tiče same borbe, popularni Ibra smatra da će Habib na kraju biti pobjednik i da McGregor, ukoliko želi doći do pobjede, to mora uraditi u prve dvije runde.

"Mislim da će Habib pobijediti jer kada uhvati svog protivnika, ne pušta ga. On svoje suparnike natjera da pate u oktagonu i to izgleda jako ružno. Mislim da je fizički spremniji od McGregora, a ako ga Conor želi pobijediti, mora to napraviti u prve dvije runde i mora ga nokautirati. Habib ima jači ritam i sve runde radi u istoj brzini. Ali, ako ga Conor uhvati ljevicom, ide na spavanje...", dodao je Ibrahimović.