Nokautirao Molinu
46

Hrgović nakon pobjede: Ovo je rat, želim da se borim protiv najboljih

F. Z.
Foto: Twitter/Filip Hrgović
Foto: Twitter/Filip Hrgović
Hrvatski bokser Filip Hrgović je nokautirao Erica Molinu i na taj način stigao do najveće pobjede u karijeri. Hrgović i Molina ukrstili su rukavice u predborbi uoči meča između Anthonyja Joshue i Andy Ruiza koji je na rasporedu večeras u 21:45 sati.

Hrgović je krenuo odlično već od prve runde, a Molinu je na kraju spasio gong. U drugom je sudija brojao Amerikancu, a u trećoj je Hrgović desnim krošeom poslao Amerikanca na pod.

"Zadovoljan sam nastupom i imam puno poštovanja prema Molini koji je pristao na borbu sa mnom kada niko nije želio. Hvala mojim trenerima, promotorima i Saudijskoj Arabiji koja nam je omogućila ovu priredbu", istaknuo je Hrgović, a potom se osvrnuo na meč:

"Ovo je rat, a ja sam koristio sva dozvoljena oružja. Nadam se da će neko od ratnika doći da se borimo u Hrvatskoj. Želim da se borim protiv najboljih. Ovo je opasan sport, ali sam uvjeren u svoje vještine i vjerujem da mogu postati svjetski prvak. Svjestan se da je moguće i da taj uspjeh nikad ne ostvarim", rekao je Hrgović nakon borbe.

Hrgović je na ovaj način upisao desetu pobjedu iz isto toliko mečeva i odbranio je internacionalni WBC naslov.