Osam K1 boraca
21

Haris Sipović: Ljubitelji borilačkih sportova uživat će na manifestaciji Sarajevo Fight 3

Klix.ba
U hotelu Hills na Ilidži 10. augusta održat će se Sarajevo Fight 3, borilački spektakl. Bit će to turnir osam K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma. Osim toga, bit će organizovani i Superfight mečevi prema K1 pravilima.

Učesnici turnira osmorice su: Haris Biber (BiH), Selmedin Didić (Švicarska), Čedo Pantić (BiH), Nerdćin Fejzovi (BiH), Slavoljub Budeša (BiH), Novak Radulović (Srbija), Rene Arreger (Češka Republika) i Bobančo Iioski (Makedonija).

Na Superfightu će se boriti: Mesud Selimović (BiH), Bahrudin Mahmić (BiH), Alija Tucak (BiH),Vladimir Tok (Njemačka), Milan Kubin (Makedonija), Vukašin Obradović (Srbija), Dimitar Gjeorgjiev (Makedonija) i Željan Ješić (Srbija). Bit će održan i jedan profesionalni bokserski meč između Selme Baltić i Katarine Vištice. Supervizor takmičenja je Salko Zildžić.

Haris Sipović Sipa, jedan od organizatora ove manifestacije, naglašava kako su pojedini borci otkazali nastup, a da su razlozi opravdani.

"Imali smo nekoliko otkaza boraca, ali smo brzo pronašli zamjene. S obzirom na renome turnira, borci su prihvatili izazov. Mislim da sada imamo finalni spisak. Ljubitelji borilačkih sportova moći će uživati na manifestaciji Sarajevo Fight 3. U proteklom periodu uloženo je mnogo napora da se organizuje ovaj događaj. U ovom trenutku mogu reći da smo organizaciju priveli samom kraju. Imamo se razloga nadati kvalitetnim mečevima", kazao je Sipović.

Dodaje kako je za srijedu planirana pres konferencija gdje će se izvršiti žrijebanje parova,vaganje boraca koji će dati izjave za medije.

"Gledatelji koji ne budu u mogućnosti da posmatraju borbe uživo, imat će priliku da pogledaju snimak na Hayatu. Razgovarao sam s borcima i oni ističu da su maksimalno radili na pripremama, težili su da napreduju kroz treninge. Ne sumnjam da će doći spremniji nego ikada i da će ponuditi ono zbog čega svi volimo ovaj sport. Zadovoljni smo prodajom karata i sve miriše na spektakl", zaključio je Sipović.

Uz Sipovića organizator je i Emir Alić koji napominje da borci koji učestvuju na ovoj manifestaciji garantuju dobre borbe.

"Poznajem većinu boraca i znam da će dati sve od sebe da osvoje pojas. Kako sam mogao čuti svi su motivisani, žele biti bolji od protivnika, žele napraviti uspjeh. To je garancija da će borbe biti na nivou", kazao je Alić.

U prodaju je pušteno 1.000 karata. Od toga 150 VIP po cijeni 50 KM sektor A, 150 po cijeni 30 KM u sektoru B, 300 karata po cijeni od 15 KM u sektoru C i 400 u sektoru D po 10 KM. Iste se mogu kupiti na prodajnim mjestima u glavnom gradu BiH kod Tržnice, Skenderiji i hotelu Hills ili online putem stranice www.kupikartu.ba.