Meč u Njemačkoj
765

Haris Biber protiv Dennisa Wosika: Pokazat ću kako se brane boje naše države

Piše: E. I.
Jedan od najboljih bh. kickboksera Haris Brko Biber dobio je priliku da se 22. aprila bori na manifestaciji u njemačkom gradu Wuppertal sa starijim i iskusnijim borcem Dennisom Wosikom.

Biber iza sebe ima dobre rezultate u amaterskoj i profi karijeri. U amaterskom dijelu ima više od 110 mečeva, od toga čak 95 pobjeda, osvajač je brojnih internacionalnih turnira, višestruki je prvak BiH u sve tri discipline (K1, Low kick i Full Contact). Budući da se radi o mladom borcu njegova profi karijera je tek na početku, a i tu ima skor od osam trijumfa i jedan izgubljeni meč.

Biber je optimističan pred nastup u Njemačkoj.

"Za sebe mogu reći da sam se dobro spremao, a ishod meča ne znam i ne mogu predvidjeti. Mogu da obećam da ću ostaviti srce u ringu i pokazati kako se brane boje naše države. Moram spomenuti trenera Muhameda Šabanovića koji neumorno radi sa mnom, koji stoji pored mene ponosno i kad pobjeđujem i kad gubim. Zahvaljujem se i Harisu Sipoviću koji je pomogao u realizaciji ovog meča i koji će ovaj put biti uz mene u ćošku ringa", istakao je Biber.

Za ovog mladog borca specifično je da je sve svoje profi mečeve radio van granica BiH, te da je dostojanstveno i hrabro branio boje BiH. Organizator manifestacije u Njemačkoj Emir Alić vjeruje da će se Biber pokazati u pravom svjetlu i dostojno predstaviti našu zemlju.