Žestok obračun
59

Haos na UFC spektaklu: Zvijezde se potukle zbog prozivke vezane za oca

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Spektakularni UFC 296 događaj održan je protekle noći u T-Mobile Areni u američkoj Nevadi, ali ga je zasjenio okršaj dvije zvijezde ove organizacije na tribinama.

Radi se o Seanu Stricklandu, prvaku srednje UFC-ove kategorije (do 84 kilograma) i Dricusu Du Plessisu, koji su se obračunali na tribinama arene.

Njih dvojica uskoro trebaju raditi meč za pojas srednje kategorije koji će braniti Strickland, a do tenzija između dva borca došlo je kada je Du Plessis na jednoj konferenciji za medije u negativnom kontekstu pomenuo Stricklandovog oca.

Rekao je Južnoafrikanac da će Stricklanda tući gore nego što je to radio njegov nasilni otac, a ta prozivka bila je povod i za obračun tokom noćas održanog eventa.

Strickland se okrenuo ka Du Plessisu koji je sjedio iza njega i nakon što su razmijenili par riječi krenuli su u obračun šakama, koji možete pogledati na ovom linku.

Inače, u glavnoj borbi ovog UFC događaja vidjeli smo prilično dosadan obračun Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona za titulu prvaka u velter kategoriji (do 77 kilograma), a Edwards je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom nakon pet rundi borbe.

Daleko zanimljiviji meč bio je onaj između Alexandrea Pantoje i Brandona Royvala, u kojem je Pantoja slavio jednoglasnom sudijskom odlukom i ostao prvak muha kategorije (do 56 kilograma).

Novi poraz pretrpio je veteran Tony Ferguson, kojeg je porazio sjajni Paddy Pimblett, dok je Shavkat Rakhmonov gušenjem u drugoj rundi porazio Stephena Thompsona.

Nokaut večeri viđen je kada je Josh Emmet sjajnim udarcem na pod poslao Brycea Mitchella.