Od 24. do 29. oktobra
274

Hamza Turulja se nakon titule balkanskog prvaka sprema za Svjetsko prvenstvo u karateu

E. B.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član karate kluba Okinawa iz Sarajeva Hamza Turulja prošlog mjeseca je uvjerljivo osvojio zlatnu medalju na Balkanskom seniorskom prvenstvu u Tirani nakon pet pobjeda u isto toliko borbi.

Redom je pobjeđivao predstavnike Kosova, Slovenije, dva puta Makedonije i Crne Gore te na najbolji način najavio Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati od 24. do 29. oktobra u Mađarskoj.

Inače Hamza je do sada osvojio četiri svjetske medalje, srebro na svjetskom prvenstvu do 21. godine u Čileu, srebro na svjetskim Univerzitetskim Igrama u Turskoj, srebro u juniorskoj konkurenciji na Ligi mladih u Hrvatskoj te zlatnu seniorsku medalju na svjetskoj seriji A u Indoneziji.

Na svjetskom prvenstvu u Budimpešti će se takmičiti u kategoriji do 75 kilograma u kojoj je do sada prijavljeno 80 takmičara iz isto toliko zemalja te ga sigurno očekuju teški i neizvjesni mečevi.

Obzirom na formu u kojoj se nalazi i medalje koje je do sada osvajao realno je očekivati da bude pretendent na sami svjetski vrh gdje se nadamo uz malo sportske sreće da će i završiti.