Sjajna borba
0

Hadžović nakon žestokih 15 minuta pobijedio Medeirosa i izborio ostanak u UFC-u

N. K.
Detalj s borbe (Foto: Twitter)
Detalj s borbe (Foto: Twitter)
Bh. MMA borac Damir Hadžović pobijedio je na otvaranju UFC Fight Night 190 priredbe Yancyja Medeirosa nakon žestokih 15 minuta borbe i tako izborio ostanak u UFC-u.

U prvoj rundi Hadžović je dominirao nakon što je došao do tražene distance te upisao nekoliko značajnih serija pa je stekao dobar dojam kod publike i sudija.

Hadžović u ringu sa zastavom BiH i Danske
Hadžović u ringu sa zastavom BiH i Danske

Slično je Damir nastavio i u drugoj rundi u kojoj se Yancy nekoliko puta činio uzdrman, ali nije ga Bosanski bombarder uspijevao oboriti na pod.

Hadžovića su prve dvije runde izmorile pa je Yancy u dva navrata u trećoj rundi odveo borbu na pod u pokušaju da na taj način savladala Damira, ali nije bilo dovoljno vremena da napravi preokret.

Sva trojica sudija su glasala 29-28 u korist Hadžovića što je značilo da niti jedan od njih nije posljednju rundu okarakterisao dovoljno dominantno za Medeiorsa da nadoknadi dobro izdanje Damira u prve dvije runde.

Hadžović je tako došao do vrijedne pobjede za ostanak u UFC-u te vrlo vjerovatno novog ugovor s najvećom MMA promocijom na svijetu.