Treba ostati velik
50

Habibov otac oprostio McGregoru: Ostavimo ovo iza nas, trebamo izvući lekciju iz svega

Klix.ba
Abdulmanap Nurmagomedov (Foto: Instagram)
Abdulmanap Nurmagomedov (Foto: Instagram)
Abdulmanap Nurmagomedov, otac UFC šampiona u lakoj kategoriji Habiba Nurmagomedova, oglasio se preko društvene mreže Instagram preko koje je poručio da oprašta irskom borcu Conoru McGregoru sve što se desilo u proteklom periodu.

Njegov sin porazio je McGregora u "borbi stoljeća" koja se prošlog vikenda održala u Las Vegasu čime je odbranio pojas šampiona u lakoj kategoriji, a borbu je obilježio incident koji se desio neposredno nakon meča kada je isprovocirani Habib preskočio ogradu i napao članove McGregorovog tima.

Habib je odmah nakon meča kazao da će ga otac sigurno kritikovati zbog nepromišljenog poteza, što je on i uradio, ali je preko društvene mreže Instagram poslao poruku u kojoj je McGregoru oprostio za sve što je uradio u periodu prije meča.

"Es-selamu 'alejkum svima. Opraštam Conoru McGregoru, ostavimo sve ovo iza nas. Sada je najvažnije napraviti analizu svega što se dogodilo nakon te da iz toga izvučemo lekcije. Razgovarao sam sa starješinama i mudrim ljudima iz moje zemlje, a njihovo mišljenje je da trebamo ostati veliki", kazao je otac Abdulmanap Nurmagomedov.

Abdulmanap Nurmagomedov ni ovaj put nije dobio američku vizu i nije bio podrška sinu u meču protiv McGregora, a još uvijek nisu poznati razlozi zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u ovu zemlju.