Mora zaslužiti
83

Habibov menadžer: Borba s propalicom Conorom? Samo ako se sretnu na ulici

F. Z.
Nurmagomedov i McGregor (Foto: AFP)
Nurmagomedov i McGregor (Foto: AFP)
Nakon što je Conor McGregor slavio protiv Donalda Cerronea u velter kategoriji uslijedile su priče o mogućem revanšu s UFC prvakom lake kategorije Habibom Nurmagomedovom.

Dagestanac je slavio protiv Irca na UFC-u 229 šestog oktobra 2018. godine i nakon McGregorovog uspješnog povrtaka u oktagon govori se o mogućem revanšu. Ipak, menadžer Nurmagomedova Ali Abdelaziz u razgovoru za ESPN isključio je tu mogućnost.

"Jedina šansa da dođe do borbe je da se sretnu na ulici. McGregor mora uraditi nešto spektakularno. On je go*no, znate? Conor McGregor se smatra velikom zvijezdom, a ustvari je najveća propalica", rekao je Abdelaziz.

McGregor je uoči borbe na UFC-u 229 provocirao Nurmagomedova. Vrijeđao je njegovu porodicu, kulturu, religiju, suprugu, a Abdelaziz kaže kako se linija kod Habiba ne smije preći.

"Budimo realni. Mi ne volimo tog čovjeka. Nikada ga nećemo ni voljeti. Vjerovatno će svaki put kada se sretnemo biti problema. Govorio je ružne stvari o porodici, religiji, porijeklu... Prešao je liniju. Ne možete preći liniju s Habibom. Conor mora zaslužiti revanš. Bio je šampion, sada mora zaslužiti revanš. Habib zaista želi da Conor zasluži priliku za revanš. Međutim sada imamo tešku borbu. Svi zaboravljaju na Tonyja i tako pokazuju manjak poštovanja. Habib trenira posljednja tri mjeseca i ima još dva", rekao je Abdelaziz.

Dodao je kako za Nurmagomedova nije sve u novcu.

"Slušajte, Habib će zaraditi mnogo novca ako se odluči boriti s Conorom. Ali nije sve u novcu. Posebno za Habiba", rekao je Abdelaziz.