Dagestanac kategoričan
792

Habib zaprijetio UFC-u: Odlazim ako mi otpustite brata, novac mi ne treba

Klix.ba
Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
Habib Nurmagomedov se ne miri s najavljenim kaznama zbog haosa kojeg je izazvao nakon pobjede nad Conorom McGregorom, a danas je uputio otvoreno pismo u kojem se odriče honorara te nastupa u UFC-u ukoliko se otpusti Zubaira Tukhugova.

"Zašto niste otpustili nikog iz njihovog tima kada su napali autobus i povrijedili nekoliko ljudi? Mogli su nekoga ubiti. Zašto niko ništa ne priča o vrijeđanju moje zemlje, religije, nacije, porodice? Zašto kažnjavate samo moj tim, kada su obje ekipe sudjelovale u tučnjavi. Ako kažete da sam ja sve započeo, ne slažem se s tim, jer sam ja samo završio što je on započeo. Ako nekog morate kazniti, kaznite mene. Zubaira Tukhugov nema ništa s tim. Ako mislite da ću šutjeti zbog svega, prevarili ste se. Otkazali ste Zubairin meč i želite ga otpustiti jer je udario McGregora. Ne zaboravite da je on prvi udario mog brata, samo pogledajte video. Ako ga otpustite, gubite i mene. Mi u Rusiji nikad ne odustajemo od braće i ja za brata idem do kraja. Ako nakon svega što sam vam naveo ne promijenite odluku, pošaljite mi raskid mog ugovora, inače ću ga ja sam prekinuti", stoji u Habibovom pismu.

Inače, na kraju priče ostao je sporan i novac koji je još zamrznut do okončanja istrage.

"Još jedna stvar. Možete zadržati novac koji ste mi uzeli. Očigledno ste zauzeti s tim i nadam se samo da vam neće zapeti u grlu. Mi smo branili svoju čast i to je najvažnija stvar. Mi idemo do kraja", kategoričan je Habib.