|

Habib: Za razliku od nekih ja ne promoviram alkohol i ne tučem starije ljude

Habib: Za razliku od nekih ja ne promoviram alkohol i ne tučem starije ljude
160
F. Z.
9.11.2019. u 19:18
20
komentara
160

dijeljenja
Habib: Za razliku od nekih ja ne promoviram alkohol i ne tučem starije ljude Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
UFC 163 na rasporedu je večeras u Moskvi, a u centru pažnje bit će borba između Dagestanca Zabita Magomedšaripova i Calvin Kattara.
Uoči ovog meča održana je konferencija za medije na kojoj se između ostalog obratio i UFC prvak Habib Nurmagomedov. Pitanje zašto ne nosi zastavu Rusije iskoristio je da prozove Conora McGregora.

"Dobro pitanje, očekivao sam ga. Ljudi koji nose zastave kažu kako predstavljaju svoju rodnu zemlju, ali za razliku od njih ja ne silujem žene, ne tučem starije ljude, ne govorim ljudima da piju alkohol", rekao je Nurmagomedov i dobio veliki aplauz.


Dodao je i da ne smatra kako se nošenjem zastave pokazuje patriotizam.

"Ja predstavljam svoju zemlju na svoj način. Ne mislim da zastava određuje koliki je ko patriota. Moraš puno toga uraditi prije nego podigneš tu zastavu. Nije dovoljno samo da je podigneš, trebaš biti i dobar karakter", rekao je Nurmagomedov.

Na pitanje kada se očekuje borba sa Tonyjem Fergusonom rekao je da UFC planira meč u martu u Las Vegasu, ali će ga prihvatiti samo ako dobije izvinjenje od organizatora za kaznu koju je dobio nakon meča sa McGreogorom. U protivnom borba bi trebala biti u aprilu u New Yorku.

Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...