UFC 254
1.6k

Habib uoči borbe s Gaethjeom smršavio gotovo 10 kilograma u samo nekoliko dana

N. K.
Habib na vaganju (Foto: Twitter)
Habib na vaganju (Foto: Twitter)
Habib Nurmagomedov smršavio je ekstremnim potezima gotovo 10 kilograma u samo nekoliko dana kako bi zadovoljio težinu za svoju UFC 254 borbu protiv Justina Gaethjea, pišu britanski mediji.

Ruski borac (32) borit će se protiv Gaethjea u subotu uvečer u spektaklu na Fight Islandu.

Svjetski prvak Habib izgledao je na vaganju kao da mu je laknulo što je postigao težinu nakon što je smršavio gotovo 10 kilograma kako bi imao obaveznih maksimalnih 70,3 kilograma.

Bio je prisiljen skinuti se skroz kako bi se riješio kojeg grama pa su njegovu muškost pokrili peškirom prije nego što se popeo na vagu.

Habib je bio vidno nervozan, zabrinuto gledajući dolje prije nego što je objavljena težina od 70,3 kilograma.

U tom je trenutku Habib s olakšanjem prešao rukama preko lica, shvaćajući da je službeno "prošao vagu".

Rus je u prošlosti imao problema s skidanjem kilaže pa tako nije uspio postići cilj na UFC-u 160 za svoju borbu protiv Abela Trujilla i na UFC-u 209 uoči duela s Tonyjem Fergusonom.

Habib je, prema pisanju ruskog TASS-a, bio prisiljen skinuti 8,6 kilograma kako bi dostigao magičnih 70,3 kilograma.

"Bila je to teška noć, kao i uvijek. Kad skidam kilograme, to nikad nije lako. Čak i ako skidate malo kilograma ili 10, to će biti isto. Skidanje kilograma je uvijek teško. Kad si prvak, moraš pokazati sjajan primjer, znaš? Želim biti svugdje prvi. Čak i ako radim sklekove s članovima svoje ekipe, kad trčim kroz planine, želim uvijek biti prvi", rekao je Habib za BT sport.

Borba između Habiba i Gathjea održat će se sutra oko 22:30 sati.