Bio na utakmici
41

Habib se našalio zbog "ukradenog" Ronaldovog gola: Hvala Bogu što nije pogodio

N. K.
Habib Nurmagomedov i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Habib Nurmagomedov i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov podijelio je svoje dojmove o utakmici Lige prvaka između Lokomotiva iz Moskve i Juventusa (1:2) rekavši kako ga je ruski tim impresionirao, ali se u šali i "zahvalio Bogu što Ronaldo nije postigao pogodak".

Kralj lake kategorije Habib bio je sinoć počasni gost na Lokomotiv Areni na kojoj je Juventus u 93. minuti došao do pobjede 2:1 uprkos žestokom otporu domaćina. S tri nova boda plasirali su se u osminu finala.

Habibov prijatelj i Juventusova superzvijezda Cristiano Ronaldo nije se upisao u strijelce, a od toga su ga dijelili milimetri. Nakon njegovog šuta iz slobodnog udarca lopta je prošla kroz noge golmana Guilhermea, a onda je Aaron Ramsey poslao loptu u mrežu s gol-linije.

[TWITTER]1192170856585281536[/TWITTER]

Ramseya su na društvenim mrežama optužili kako je "ukrao" Ronaldov gol, s kojim bi 34-godišnjak postao prvi igrač koji je postigao gol protiv 34 ekipe u Ligi prvaka, odnosno jednim više u odnosu na rivala Lionela Messija.

Prijateljstvo Dagestanskog orla s petostrukim najboljim svjetskim igračem datira još iz njegovih dana iz Reala, Habibovog omiljenog tima. Međutim, na pitanje o dojmovima o utakmici, Habib se samo nasmijao.

"Ronaldo je imao tri šanse, ali nije zabio. I hvala Bogu što nije postigao gol", rekao je reporteru ruskog Sport 24.

"Iskreno, Lokomotiv me oduševio. Nisam znao da su tako dobri. Moram priznati da je to bila jako dobra utakmica", dodao je 31-godišnjak.