Iznenadio javnost
71

Habib o incidentu: Skočio sam na Danisa jer su drugi bili mnogo stari za mene

Klix.ba
Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov je na UFC 229 nakon osvajanja titule u lakoj kategoriji napravio haos budući da je napao stručni štab Conora McGregora, a posebno Dillona Danisa.

Iako se do sada vjerovalo kako je jedan od trenera irskog borca provocirao Habiba, Dagestanac je za Submission Radio otkrio kako je krenuo na najjačeg jer su ostali članovi bili "prestari".

"Nisam uopšte čuo šta je dobacivao Danis, a na njega sam skočio jer su drugi treneri prestari. On je gotovo mojih godina, ostali su stari, kao na primjer John Kavanagh. Tokom meča nisam ništa čuo od Danisa, bilo je previše glasno. Međutim, da budem iskren, ne volim Conorov tim svakako. Nisam imao previše izbora, ostali su treneri bili prestari i ne bi mogli da se suprotstave, godište su mog oca. To je razlog zbog kog sam se zaletio na Dillona", rekao je Nurmagomedov.

Dagestanac je tako odbacio sve teorije zavjere nakon burnog susreta s McGregorom pa se čini kako je stavljena tačka na ovaj događaj.

Većina je priželjkivala drugačiji zaključak pa je tako Habib možda otkrio svoju mračniju stranu s kojom nismo bili upoznati.