Bellator želi pregovarati
16

Habib Nurmagomedov planira borbu Fedora Emelianenka i Juniora dos Santosa

D. B.
Nekadašnji UFC borac Habib Nurmagomedov predložio je borbu MMA legendi Fedora Emelianenka i Juniora dos Santosa u njegovoj organizaciji Eagle FC.

Dos Santos će debitovati u Habibovoj organizaciji Eagle FC te će se boriti protiv Yorgana De Castra u Miamiju, a to će biti prva borba za Brazilca izvan UFC-a u posljednjih 14 godina.

Habib je rekao da bi, ako Dos Santos pobijedi, naredni korak mogla biti borba protiv Emelianenka kojem je preostao još jedan meč u ugovoru s Bellatorom.

Šef Bellatora Scott Coker je potvrdio da je već razgovarao s Habibom tokom večere kako bi detaljnije razmotrili plan.

U razgovoru za RT Sport, predsjednik Eagle FC-a Šamil Zavurov je također govorio o potencijalnoj bori.

"Bila je to Habibova ideja, lično je razgovarao sa predsjednikom Bellatora Scottom Cokerom. Ako se dogovore, Eagle FC i Bellator mogu zajedno održati turnir. Takvi turniri su uobičajena praksa u MMA svijetu. Borba Emelianenko - Dos Santos bi bila sjajna, a svaki format je prihvatljiv", izjavio je Zavurov.

Emelianenko se smatra jednim od najboljih teškaša u MMA historiji, a posljednji put se borio u Moskvi na događaju Bellator 269 u oktobru prošle godine kada je nokautirao Amerikanca Tima Johnsona u prvoj rundi glavne borbe večeri.

Priča se da The Last Emperor želi šansu da se osveti za poraz Bellatorovom šampionu Ryanu Baderu.

S Rusom zasad nije bilo razgovora o okršaju s Dos Santosom.

"Nismo razgovarali s Fedorom o borbi protiv Dos Santosa, menadžment Bellatora će prenijeti njegove želje. Fedor možda ima svoje planove", kazao je Zavurov.

Dos Santos ima 38 godina i nanizao je četiri poraza u UFC-u, uključujući poraze od teškaškog šampiona Francisa Ngannoua i Cyrila Ganea.

"Ako Dos Santos pobijedi De Castra, nokautira ga, tada bi potencijalna borba s Fedorom bila još zanimljivija za fanove. Vjerujem da je Dos Santos u dobroj formi i da može postati opasniji protivnik za Fedora od Badera. Bivši je šampion UFC-a, sjajno boksuje i snažno udara. VIdjet ćemo u kakvom je stanju na našem turniru u Miamiju. Možda će ga prozvati nakon borbe, stvari se razvijaju veoma brzo. Coker je već rekao da je spreman pregovarati. Vidjet ćemo šta će se dogoditi", završio je Zavurov.